Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno z malinami
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1,5 szklance wody, tężejącą wylewamy na herbatniki.
Tortownicę wkładamy do lodówki, aby galaretka dobrze zastygła.
Następnie galaretki o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 2 szklankach wody, odstawiamy do przestudzenia.
Po wystudzeniu wlewamy połowę zimnego mleka skondensowanego i ubijamy mikserem do momentu, aż masa zacznie gęstnieć.
Gęstą masę wylewamy na zastygniętą galaretkę agrestową i całość ponownie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Kolejno rozpuszczamy galaretki cytrynowe i przestudzone łączymy z pozostałym mlekiem skondensowanym. Wylewamy na poprzednią warstwę. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Następnie maliny oczyszczamy, płuczemy, układamy na masie z mleka skondensowanego.
Galaretki malinowe rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na warstwę z malinami.
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.