Sposób przygotowania

Ciasto ciemne:
Wszystkie składnikiciasta wyrobić. Włożyć do lodówki na 1,5 godziny. Po tym czasie wyłozyć ciasto na kwadratową blaszkę i delikatnie wyrównać.
Ciasto jasne:
Wszystkie składniki - oprócz mleka - wyrobić. Surowe ułozyć na ciemnym cieście. Wyrównac powierzchnie.
Ciasto piec 40 minut w temp. 180 C. Wyjąć ciasto z piekarnika. Mleko zagotować i gorącym polać równomiernie powierzchnię jeszcze ciepłego ciasta. Zostawić do ostygniecia. Udekorować gotową polewą czekoladową.
Smacznego!!

-->Smak ciasta łatwo zmienić dodając inny aromat zamiast migdałowego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Ciekawe.Napewno do wypróbowania:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mniam aż ślinka leci:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    oj zjadłoby się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    Genialnie, uwielbiam migdały :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !