Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szmaragdowa zupa ze szpinaku

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
250 g
czosnek
1 ząbek
śmietana
1/2 szkl.
mąka
1 łyżka
jajko
3 szt.
kostka warzywna
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szmaragdowa zupa ze szpinaku

Kostki warzywne rozpuścić w 4 szklankach wrzątku. Szpinak włożyć do garnka, zalać wrzącym bulionem, dodać wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować przez 15 minut. Przestudzić i zmiksować. ! łyżkę mąki wymieszać z 1/2 szkl. śmietany, wlać stopniowo 1 szkl. zupy, ciągle mieszając. Wlać wszystko do zupy i mieszając podgrzać przez klika minut aż zupa zgęstnieje. Nie gotować Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, przekroić na ćwiartki i podawać z zupą. Zamiast jajka dodatkiem może być groszek ptysiowy lub małe grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak