Sposób przygotowania

Kostki warzywne rozpuścić w 4 szklankach wrzątku. Szpinak włożyć do garnka, zalać wrzącym bulionem, dodać wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować przez 15 minut. Przestudzić i zmiksować. ! łyżkę mąki wymieszać z 1/2 szkl. śmietany, wlać stopniowo 1 szkl. zupy, ciągle mieszając. Wlać wszystko do zupy i mieszając podgrzać przez klika minut aż zupa zgęstnieje. Nie gotować Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, przekroić na ćwiartki i podawać z zupą. Zamiast jajka dodatkiem może być groszek ptysiowy lub małe grzanki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !