Sposób przygotowania

Masło łączymy z mąką, solimy dodajemy cukier , wanilię,żółtka i śmietanę , dajemy tyle śmietany , aby przy zwijaniu dało się zwijać potem ciasto schłodzić w między czasie mak sparzyć a potem przez maszynkę zemleć , następnie łączymy z miodem , dżemem , herbatnikami tylko dajmy je już pokruszone , rodzynki, zapach i jednym jajkiem. ciasto rozwałkować najlepiej na papierze do pieczenia., równo smarujemy masą makową i zwijamy roladę pomagając sobie papierem . Ciasto przekładamy do wąskiej foremki i zapiekamy do 40 minut w 200 st. Gotową dekorujemy dowolnie .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam makowiec-ten wygląda cudnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !