Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada z kremem śmietankowym i wiórkami kokosowymi

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
niecała 1 szkl
cukier
4/5 szkl
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
woda
1/3 szkl
cukier waniliowy
2 łyżeczki
Sklep Prymat
jajko
3 szt
krem śmietankowy
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem śmietankowym i wiórkami kokosowymi

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, proszek do pieczenia, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub 40x30 cm)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 17 minut w temperaturze 200 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Odrywam papier i roluje biszkopt za pomocą ściereczki. W takiej pozycji zostawiam zrolowany biszkopt, aby ostygł. W międzyczasie przyrządzam krem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy rolada ostygnie delikatnie ją rozwijam i smaruje kremem , a atkże posypuje kilkoma łyżeczkami wiórek kokosowych. Po zużyciu kremu ponownie zwijam roladę, układam tak aby widoczne łączenie było pod spodem. pozostałością kremu dekoruje wierzch rolady, a po środku posypuje wiórkami kokoswymi. Wkładam do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak