Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z szynki i twarogu

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa
20 plastry
chrzan
1 łyżeczka
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
śmietana 12%
1 łyzka
koperek
0,5 pęczka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
sok z cytryny
50 ml
twaróg
400 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki i twarogu

Żelatynę rozpuscić w 1,5 szklanki wody z sokiem z cytryny lub w bulionie (ale powstna wtedy tłuste oczka). Twaróg rozgnieśc widelcem, dodac smietane, czosnek, chran, posiekany koperek, doprawić sola i piprzem wedlu uznania. Taka masę nakładamy na kazdy plaster szynki wieprzowej i zwijamy to w roladkę. Układamy na półmisku i zalewamy \"galaretką\". odstawiamy do zastygnięcia.
Mozna nie robić tej galaretki, moim zdaniem jednak lepiej ja zrobić ze względu na to, żeby szynka na pólmisku nie obsychala.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak