Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 1,5 szkl cukru pudru do białości. Ciągle ucierając dodawać stopniowo zmieszane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do brytfanny, wyłożonej folią aluminiową, posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 35 minut. Po ostudzeniu przekroić na 3 placki. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, wystudzić, Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę. Gdy utarte dodawać stopniowo śmietankę, sok z cytryny, rozpuszczoną żelatynę i dowolny aromat. Upieczone ciasto skropić wodą z rumem, przełożyć masą , ozdobić według uznania. Włożyć do lodówki, schłodzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    pięknie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    takie ciacho to bym zjadła..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !