Sposób przygotowania

Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę i pietruszkę obrać i przekroić na pół. Warzywa włożyć do 1 litra wrzącej, osolonej wody i ugotować do miękkości. Wyjąć cebulę i pietruszkę. Do wywaru wlać rozmieszany z zimną wodą barszcz z torebki, dodać posiekany czosnek, utarty chrzan, majeranek i gotować około 10 minut. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku. Ugotowane jajka pokroić, położyć na talerze, zalać barszczem, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    SMACZNY
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny,lubię taki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    tradycyjny...pyszny:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię taki barszczyk.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !