Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

medaliony po sycylijsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
6 porcji
olej
2 łyżki
cebula biała
1 szt.
ząbek czosnku
1 szt.
masło
1 łyżka
mąka
1 łyżka
sos pomidorowy
50 dag
oliwki czarne
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
cukier
1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony po sycylijsku

Plastry mięsa obwiąż nicią i posyp częścią ziół. Usmaż z obu stron na złoty kolor. Przygotuj sos: cebulę i czosnek zeszklij na maśle. Dolej sok pomidorowy, dodaj oliwki i zioła. Zagotuj. Na talerzu ułóż medaliony, polej sosem i podaj z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak