Sposób przygotowania

przygotowujemy ciasto: mąka, masło, sól, żółtko i śmietana. Zagniatamy i formułujemy kulę, pakujemy w folię i na 20 minut wkładamy do zamrażalnika. Formę do tarty smarujemy masłem, odrywamy po kawałku ciasta i wyklejamy nim foremkę, dobrze dociskając boki. Nakłuwamy bardzo gęsto widelcem i wkładamy do 185 stopni na 20 minut (najlepiej ustawić pieczenie z dołu i góry bez termoobiegu). Warzywa kroimy, szynkę przekrawamy na pół plastry. Wyciągamy tartę, smarujemy pomidorami lub innym sosem nakładamy większość ser, szynkę, paprykę, kukurydzę, [posypujemy przyprawami i resztą sera. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż brzegi się przyrumienią. Pycha!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda genialnie! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !