Sposób przygotowania

Cukier ucieramy z margaryną. Dodajemy jajko i mieszamy. Przesiewamy przez sitko mąkę i dodajemy imbir, cynamon i miód. Mieszamy dokładnie i wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Rozwałkowujemy podsypując stolnicę mąką aby ciasto się nie przyklejało. Wykrajamy gwiazdki foremkami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i smarujemy ciasteczka po upieczeniu. Posypujemy migdałami i ziarnami słonecznika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Urocze gwiazdki
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !