Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kwaszona kapusta

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
5 kg
marchew
12 dag
Liść laurowy suszony Prymat
5 szt
Sklep Prymat
sól
10 dag
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszona kapusta

Główki kapusty poszatkować, wymieszać kapustę z solą i startą marchewką.
Dodać listki laurowe.
Przełożyć kapustę do beczki, dobrze ugniatając drewnianym ubijakiem.
Na kapuście w beczce położyć dobrze wymyte i wyparzone drewniane denko.
Denko obciążyć wyparzonym kamieniem.
Beczkę z kapustą odstawić w ciepłe miejsce na 2 dni, po tych dniach przenieść w chłodniejsze miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak