Sposób przygotowania

Ciasto musimy rozwałkować i wykrajamy kubkiem kółka , budyń mieszamy z 1\\4 szklanki mleka i cukrem a resztę zagotować , kiedy zacznie się gotować to wlewamy ajerkoniak, mieszamy i wlewamy budyń , jeszcze dokładnie zamieszać i odstawić , na każdy krążek kładziemy na środku łyżeczkę masy i zostawiamy aby sobie zastygło, następnie zlepiamy pierożki, potem układamy na blaszce i smarujemy rozkłóconym jajkiem posypujemy dodatkowo jeszcze cukrem na koniec i pieczemy ok 20 minut w 200 st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    ciekawy ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !