Sposób przygotowania

1.Biszkopt: ubijamy pianę na sztywno, dodajemy cukier i żółtko, miksujemy krótko, dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy dłonią lub drewnianą łyżką/łopatką. Wylewamy na blachę z pergaminem, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika pieczemy 10 min. wyjmujemy i studzimy. odrywamy papier jak odchodzi z ciastem smarujemy papier letnią wodą(pędzelkiem)
2.Masa jabłkowa: jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w grubszą kostkę smażymy w garnczka ale tak aby całkiem się nie rozwaliły jabłka, żeby były małe kawałki jabłek, odstawiamy. dodajemy galaretkę rozrobioną w 1 szklance wody, ostudzić. gdy będzie gęste wykładamy na biszkopt zawijamy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !