Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i gorące przegnieść przez praskę. Po ostudzeniu dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, koperek i wymieszać. Kapustę ugotować w widzie do miękkości. Na łyżce tłuszczu zrumienić posiekaną cebulkę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10minut. Następnie włożyć pokrojoną kapustą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, chwilę razem poddusić. Z masy ziemniaczanej formować okrągłe placki, nakładać farsz, składać na pół i zlepiać pierożki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale pyszności;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w Twojej księdze są same pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią bym je zjadła :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne muszą być takie pierożki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszą być bardzo smaczne
  • 1
    577ca9a147
    Opublikowano

    kornelcia

    smakowite..pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !