Sposób przygotowania

Włoszczyznę kroimy na kawałki nóżki i golonkę zalewamy wodą i dusimy przez 1 godz,następnie przekładamy do garnka zalewamy 2 l wody,dodajemy włoszczyznę,przyprawiamy,gotujemy około 2 godz.Wyjmujemy mięso i marchewkę i odsączamy,wywar odsączamy przez gęste sito.Mięso oddzielamy od kości,kroimy na kawałki,marchew w kostkę wraz z mięsem wkładamy do wywaru.dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,listki natki przyprawiamy,salaterki napełniamy galaretką,odstawiamy do lodówki do całkowitego wystygnięcia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    NÓŻKI JAK NUŻKI

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !