Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto ucierane kawowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
30 dag
cukier puder
30 dag
mąka przenna
20 dag
mąka ziemniaczana
20 dag
jajko
6 szt
kawa naturalna
5 łyżek
cukier wanilinowy
2 łyżeczki
proszek do pieczenia
3 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane kawowe

Brytfannę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo po 1 żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kawą naturalną. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy dodać maki, pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 40 minut. Po upieczeniu przełożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.07.2013 10:43
Super ciacho.
mirosława4 14.06.2013 21:10
ale kusisz :)
olkaaa 12.03.2013 22:20
wygląda kusząco
Seba 06.12.2012 10:09
super
Dorian 28.11.2012 07:58
fajne ciacho
Wacław 17.02.2012 09:59
pyszny deser !
Iwona51
Iwona51 23.12.2011 09:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak