Sposób przygotowania

Brytfannę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo po 1 żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kawą naturalną. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy dodać maki, pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 40 minut. Po upieczeniu przełożyć masą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deser !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda kusząco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ale kusisz :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super ciacho.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !