Sposób przygotowania

Wymieszać razem mąke, cukier kakao i proszek do pieczenia. Potem dokładać mleko, olej i dżem, wymieszać. Dodać żółtko i ubite białko i wymieszać. Salaterki do babeczek wysmarować tłuszczem i obsypać mocno bułką tartą. Ja na dno wrzucam jeszcze wycięte kółko z papieru do pieczenia żeby jeszcze łatwiej można było wyciągnąć (Można też robić te babeczki po prostu w szklankach). Tak przygotowane naczynia wypełniamy ciastem do 1/3 wysokości. Mikrofale nastawiamy na maxa i \"pieczemy\" w zależności od mikrofali od 1 do 3 minut.
Gdy już się wypróbuje mikrofale można po eksperymentować i np. naleć troszkę więcej ciasta do każdej foremki gdy ciasto troszkę wykipi wychodzą fajne grzybki.
Ten przepis gdy się naleje 1/3 wysokości wystarcza na 4 dość spore słoooodkie babeczki. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    wow, nie wiedziałam że w mikrofali można zrobić takie cuda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bardzo ciekawy przepis i przydatny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    znam..bardzo fajne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    super, muszę wypróbować, z mikrofali jeszcze ciasta nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    coś nowego
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    bardzo dobre
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ta rada jest bardzo dobra robiłąm to już pare razy i jest to bardzo smaczne // Pozdrawiam ;*
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Super! Na początku nie byłam przekonana, ale jak udało mi się zrobić... To byłam zachwycona! :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    OMG to było pyszne :D!!!!!!!!!!!
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Babeczki przepyszne jadłam u znajomej:) ale ostatnio jak je robiłam wyszły "zakalce" i nie wiem dlaczego :( a robiłam wg przepisu :( jakieś rady w tej kwestii?? proszę o pomoc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !