Sposób przygotowania

Żółtka jajek utrzeć z cukrem, wymieszać z rumem, śmietanką i pianą ubitą z białek ze szczyptą soli. A na koniec dołożyć mąkę i dokładnie wymieszać.
Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć nasiona i pokroić w plastry o grubości około 1/2 cm. Plastry jabłek przy pomocy widelca lub wykałaczki moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    wow
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne zestawienie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !