Sposób przygotowania

Jajka ubijamy mikserem z cukrem na puszystą masę, do białości. Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy stopniowo przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.
Smarujemy tłuszczem tylko spód formy ( większa szansa, że biszkopt nie opadnie), wlewamy ciasto i pieczemy w 180 C około pół godziny, do suchego patyczka. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Przekrawamy na 2 lub 3 blaty, przekładamy dowolna masą i dekorujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    szkoda że nie mam takiej foremki bo super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ewa, kupiłam ją w Intermarche dwa lata temu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    bardzo podoba mi się biszkopt w kształcie serca:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super biszkopt

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !