Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, dodać marchew utartą na tarce o dużych otworach, wymieszać z solą. Mocno ubić w kamiennym garnku lub słoju, obciążyć i przykryć gazą. Po kilku dniach gdy pokaże się piana, przebić do dna w kilku miejscach. Pozostawić do dokwaszenia. Po tygodniu kapusta jest gotowa. Następie przełożyć do słoików i pasteryzować około 15 minut. Wynieść w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Damian19

    swietne, polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ja robię od razu w słoikach;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    taka jest najlepsza
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    To chyba nie jest kapusta kwaszona, a kiszona tradycyjnie. Niedawno dowiedziałam się, że między nimi jest znacząca różnica. Kwaszona jest przygotowana na bazie octu, a kiszona jest robiona tradycyjnie, jak opisałaś.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !