Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

tarta z nektarynkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
masło
120 G
cukier
30 g
żółtko jajek
2
mąka
250G
Nadzienie:
NAKTARYNKI
1 KG
masło
60 DAG
cukier
100 G
migdały mielone
100 g
jajko
2
śmietana kremowa 30% lub 36%
3 łyżki
cukier waniliowy
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z nektarynkami

Masło utrzyj z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i mieszaj aż powstanie jednolita masa.
Ciasto wstaw do lodówki na 30 min. W tym czasie podgrzej piekarnik do 180 stopni.
Nektarynki pokrój na plasterki.
Masło utrzyj z cukrem, wsyp migdały, dodaj jajka, śmietanę i kilka kropli olejku migdałowego. Całość ucieraj do uzyskania jednolitej masy.
Formę do tary wyłóż ciastem, ponakuwaj spód widelcem i nałóż krem. Na wierzchu poukładaj nektarynki, posyp cukrem waniliowym.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 35 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak