Sposób przygotowania

Budyń waniliowy ugotować w 1 szkl mleka, ostudzić. Do miski wbić jajko, dodać olej i kefir, zmiksować. Do drugiej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Płynne składniki wlać do składników suchych, delikatnie wymieszać. Do połowy dodać kakao. Jasnym ciastem wypełnić 1/3 foremki mufinek, włożyć łyżkę budyniu, przykryć ciemnym ciastem. Piec około 20 minut w temp 170 stopni.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pysznie wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj ale smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !