Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka, przyprawę kucharek, mleko, wodę, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie zmiksować. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. W frytkownicy rozgrzać tłuszcz, łyżką nabierać masę ziemniaczaną i wkładać do tłuszczu. Smażyć na jasno złoty kolor. Podawać zamiast ziemniaków do mięs i surówek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie ziemniaki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !