Sposób przygotowania

Białka oddzielić do żółtek. Żółtka ubić z ½ szklanki cukru na pusztą masę. Następnie ubić żółtka na końcu dodając pozostały cukier. Masę jajeczną jak i białka połączyć razem a następnie dodać obie rodzaje mąki. Biszkopt piec w mocno nagrzanym piekarniku.
Serek mascarpone rozkręcić z cukrem i dodać odrobinę mleka. Ja niestety do serka dodałam zbyt dużo mleka i masa wyszła mi płynna. Trzeba na to uważać. Stopniowo dolewać mleko żeby masa dała się rozmieszać ale nie była zbyt płynna.
Następnie ostudzone ciasto przekroić na pół. 1/2 szklanki kompotu wiśniowego połączyć z alkoholem i nasączyć pierwszym placek wyłożyć konfiturę wiśniową ja dodałam jeszcze do niej nieco soku z cytryny żeby nie była zbyt słodka. Wyłożyć połowę masy przykryć drugim plackiem nasączyć kompotem i wyłożyć pozostałą masę. Udekorować wiśniami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajny:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !