Przepis i sposób przygotowania na: Isaura
szklanka cukru
3 łyzki kakao
1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy
5 łyzek wody
2 szklanki mąki
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier, kakao, margaryne, cukier waniliowy i wode należy zagotowac ciagle mieszajac i odstawic do wychłodzenia. Chłodną mase miksujemy z mąka, proszkiem i jajkami, a następnie wykladamy na wysmarowana blache.
Masa serowa:
50 dag twarogu póltustego
3 jajka
1 szklanka cukru
0,5 kostki margaryny
ser i margaryne nalezy zmielic w maszynce do miesa, a następnie zmiksowac z cukrem i jajkami do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wyrobiony ser kładziemy punktowo na ciasto (można tez w ciescie zrobic male rowki na ser, aby sie nie rozlal bardzo). Następnie wkladamy ciasto do piekarnika rozgrzanegoi do 180* i pieczemy ok 45 minut.