Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Masa pomarańczowo-orzechowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
30 dag
cukier puder
1 szkl
żółtko jajek
2 szt
sok z cytryny
4 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan
3 łyżki
aromat migdałowy
5 kropel
aromat pomarańczowy
5 kropel
cukier waniliowy
2 łyżeczki
Sklep Prymat
orzechy arachidowe
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Masa pomarańczowo-orzechowa

Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do białości, dodając stopniowo żółtka. Następnie dodać aromaty, sok z cytryny, zmielone orzechy i dokładnie utrzeć. Pod koniec wsypać drobno posiekaną kandyzowaną skórkę pomarańczową, wymieszać. Przekładać ciasta i torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.04.2013 21:11
bardzo dobra :)
IlonaAlbertos 03.08.2012 23:39
Smakowita.
Iwona51
Iwona51 18.10.2011 18:17
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak