Sposób przygotowania

Masło rozgrzać, zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć sola i pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, łyżkę grzybów, złożyć na pół, zbić brzegi tłuczkiem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką, lub ćwikłą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !