Sposób przygotowania

do słojów wkladamy po 1 gałązce koperku, ukladamy ogórki i wkladamy po 1 listku, 1 zielu 1 zabku czosnku, 1 lisciu czeresni kawałku chrzanu, kilku plasterków marchwi oraz 2-3 ziarenka pieprzu do każdego z nich. dodajemy rowniez mala szczypte gorczycy. robimy zalewe, ktorą gorącą wlewamy do słojów po czym je szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 8 minut

Skladniki na zalewe
3/4 szklanki cukru
4 łyzki soli
2 szklanki octu
8 szklanek wody

powyższe skladniki razem gotujemy przez 2 minuty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    z pewnością pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne;)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Nasz kucharzyk ma zapasy.... ogóreczki pierwszej klasy!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !