Sposób przygotowania

Masło posiekać, zagnieść z mąką, cukrem, jajkami i solą. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, ułożyć na pokrytej papierem do pieczenia blasze. Ponakłuwać widelcem. Piec 12 minut w temp. 185st.

Masa serowa:
- 70 dag twarogu może być z wiaderka
- 3 jajka
- 2/3 szklanki cukru
- szklanka śmietany
- tabliczka gorzkiej czekolady
- po torebce budyniu waniliowego i czekoladowego
- 20 dag bakalii (takich jakie lubimy)
- po tabliczce białej i deserowej czekolady
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem . Dodać bakalie i ubitą z białek pianę, delikatnie połączyć. Masę podzielić na pół. Jedną część wymieszać ze stopioną, ostudzoną gorzką czekoladą i budyniem czekoladowym, drugą z budyniem waniliowym. Obie masy układać na przemian na podpieczonym spodzie. Lekko zamieszać widelcem. Piec godzinę w temp. 160st. Polać stopionymi czekoladami-białą i gorzką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !