Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć,odciąć lotki.Do garnka wlać wodę,posolić,włożyć skrzydełka,gotować ok.20 minut.Wyjąć,przestudzić,podzielić na mniejsze porcje.Płatki kukurydziane pokruszyć.Bułkę tartą rozsypać do dwóch miseczek,do jednej dodać płatki,wymieszać.Do miseczki wbić jajka,dodać przyprawę do kurczaka,czosnek granulowany i pieprz.Roztrzepać widelcem.Skrzydełka panierować w bułce,jajku i w bułce z płatkami kukurydzianymi.Smażyć w głębokim tłuszczu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    baaardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Dodatek płatków kukurydzianych, to bardzo fajna alternatywa dla samej bułki tartej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !