Sposób przygotowania

Masło utrzeć na pianę, dodać cukier, jajka i jogurt, starannie wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko bezpośrednio do masy. Dolać wody, starannie wymieszać, aż ciasto nabierze konsystencji śmietany. W razie potrzeby dolać 3-4 łyżki wody. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Gdyby ciasto być zbyt rzadkie, należy zagęścić je odrobiną mąki lub łyżeczką wiórków. Gofrownice serduszkową (6 serduszek) nagrzać, natłuścić. Wlewać po 2-3 łyżki ciasta, piec, aż wafle będą złotobrązowe. Gotowe przekładać na deskę kuchenną, zostawić do ostygnięcia. Zimne gofry podzielić na pojedyncze serduszka, ozdobić pisakiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    napewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !