Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Góralski przekładaniec

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
50 dag
cukier
1\\2 szklanki
jajko
2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
miód
1\\2 szklanki
margaryna
15 dag
masa
kasza manna
1\\2 szklanki
mleko
1\\2 l
masło
1 kostka
cukier puder
1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat
szczypta
Sklep Prymat
kakao
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Góralski przekładaniec

W garnku rozpuścić margarynę z miodem. Do przestudzonej masy dodać mąkę wymieszać z sodą i dodajemy unitę na pianę jajka oraz cukier po czym zagnieść ciasto (a jeżeli nasze ciasto jest twarde to dodajemy 1 łyżkę śmietany). Gotowe ciasto podzielić na 3 części każdą z nich jak najcieniej rozwałkować i upiec przez 5min.

Kaszę ugotować na mleku na gęsto i ostudzić , podzielić masę na połowę do jednej części dodać kwasek cytrynowy i olejek migdałowy a do drugiej kakao.
Przełożyć placki masami na przemian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak