Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki meksykańskie na pikantnie z ciasta kukurydzianego
Kukurydzę osącz. Ser zetrzyj na grubej tarce. Obrane dymkę i czosnek drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek, mieszając usmaż na szklisto. Dołóż mięso. Dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Smaż na dużym ogniu przez 1-2 minuty. Następnie wlej przecier pomidorowy. Duś ok. 15 minut. Pod koniec wsyp kukurydzę.
Rozgrzaną patelnię smaruj olejem. Wylewaj porcje ciasta, rozprowadzaj na patelni. Smaż placki na złoty kolor z obu stron. Nałóż porcje farszu, zwiń. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Posyp serem. Piecz 15 minut w temp. 200 stopni.