Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy, dodajemy miękką margarynę lub masło, siekamy je razem nożem, po czym dodajemy śmietanę i cukier waniliowy. Z podanych składników zagniatamy ciasto i schładzamy je w lodówce przez ok 0,5 godz. Ciasto należy rozwałkować na grubość ok 3-4 mm, pokroić w długie prostokąty o szerokości ok 3 cm i nawijamy na rurki wcześniej wysmarowane tłuszczem (np margaryną) Rurki z jednej strony maczamy w roztrzepanym białku a następnie posypujemy cukrem kryształem Pieczemy na złoty kolor a po wystudzeniu napełniamy dowolnym kremem karpatkowym lub innym ulubionym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszności;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    smaczne,dziś wypróbuję,
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne do kawki....
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Muszą być pyszne ;) na pewno wypróbuję :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    idealne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam rureczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    swietne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne rureczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Michał2

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Chętnie bym zjadła jedną rureczkę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pycha, uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !