Sposób przygotowania

Na samym początku trzeba przygotować syrop: 6 łyżeczek cukru pudru wymieszać z 2 łyzkami wody, a następnie z likierem. Wafle podzielić na 3 części(pierwszy o wymiarach okolo 15x20 cm, a dwa następne- 7x20 cm). Przygotowane wafle nasączyć syropem. Lody wyłożyć na największy bok a dwa pozostałe ułożyć pionowo (muszą utworzyć boki)i lekko docisnąć. Przygotowany tort wstawić do zamrażalnika na około 2-3 godziny(albo na całą noc). Przed wyjęciem tortu białka ubić na sztywną pianę wraz z około 5 łyżkami cukru pudru, a na sam koniec resztę cukru- delikatnie ubijając. Tort wyjąć z zamrażalnika i wierzch przykryć masą białkową. Przygotowany tort wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C na około 5 minut(aż białka jajek lekko się zrumienią). Od razu podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !