Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka duszona

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa
50 dag
por
cebula
papryka
1/2 szt
mąka
5 łyżek
olej
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona

Por kroimy w krążki. Cebulę siekamy. PApykę kroimy w kostkę. Wątróbkę kroimy w plastry obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron ok 4 min. Zalewamy szklanką wody, Dusimy na małym ogniu. Dodajemy por, cebulę oraz paprykę. Dusimy 30 min. Doprawiamy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 19.02.2013 23:12
Wątróbkę uwielbiam od małego
bami 24.05.2012 19:37
Taką wątróbkę lubię :)
Karolcia12 03.08.2011 22:06
SMACZNE
Misiek1 17.02.2011 08:53
Lubię wątróbkę duszoną :) Jeszcze z warzywami... Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak