Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek babci

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wędzonej szynki
6szklanek
zakwaszony żur
2szklanki
ziemniaki
50dag
cebula
1szt
ząbki czosnku
2szt
szynka
20dag
śmietana 22%
1szklanka
Majeranek suszony Prymat
2łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek babci

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać. Przygotowane składniki włożyć do gorącego wywaru z szynki, posolić, dodać majeranek i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wlać żur i jeszcze raz zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wyjąc cebulę, zupę wymieszać ze smietaną, doprawic pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak