Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

eskalopki z szałwią

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
4 szt
szynka
4 plastry
oliwa
3 łyżki
masło
1 łyżki
szałwia
3 listki
wino
1 kieliszek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki z szałwią

Filety lekko rozbić,przyprawić na każdy położyć plaster szynki,przyprawić,położyć liść szałwia,zwinąć i spiąć wykałaczką,posypać mąką i podsmażyć na rozgrzanej oliwie,skropić winem i dusić około 20 min,gdy eskalopki będą miękkie dodać masło i podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.11.2011 16:37
Bardzo smaczne, ciekawe połączenie. Chętnie bym je zjadła.
hastalavista 18.02.2011 11:18
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak