Sposób przygotowania

Z powyższych składnikówe pieczemy ciasto. Margaryne dokladnie ucieramy z cukrem i żółtkami. Make mieszamy z kislem i proszkiem do pieczenia i dodajemy do ucieranych z margaryna żóltek. Na koniec dodajemy białka ubite na sztywna piane i dokladnie mieszamy. Pieczemy na dużej, wysmarowanej blaszce przez ok 50 minut.

Ciasto II
4 białka
0,5 szklanki cukru
1 szklanka maku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

białka ubijamy na sztywna dodajemy cukier i powoli reszte skladników. Pieczemy ok 35 minut.

Masa
0,5 litra mleka
5 łyzek mąki ziemniaczanej
1 niepelna szklanka cukru pudru
2 cukry waniliowe
5 żóltek
1,5 kostki masła

Żóltka ucieramy z cukrami, mąka i z mlekiem - gotujemy gęsty budyn ciagle mieszajac. zimny budyn miksujemy z masłem

Polewa
1 budyn waniliowy
1 galaretka wisniowa
kompot wisniowy - w słoiku (taki z wisniami, najlepszy domowy)

ugotowac budyn w pół litrze kompotu wisniowego (jak mamy mniej to uzupelniamy woda). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretke i dokladnie mieszamy.

dodatkowo
powidla śliwkowe

UkladamyL
ciasto kislowe
powidla + polowe masy, ciasto makowe, druga czesc masy. wisnie, przygotowana, zgęstniala juz polewa

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    Podziwiam osoby, które potrafią piec takie wspaniałości ! Ja chętnie jem, ale co do zrobienia .....
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    zrobiłam, pycha!!!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo się ciesze, że skorzystałas z mojego przepisu:) a ciasto rzeczywiscie jest przepyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Super:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    śliczne cudeńko
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciasto olbrzym !!! a jakie piękne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Przepiękne, na pewno smaczne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    fajne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    astras

    I tylko zastanawia o co te batalie w sprawie kradzenia przepisów. Czy ludzie zazdroszczą umiejętności wykonania i stad zachwyty, czy może zazdroszczą suchego przepisu. Jakoś nigdy się nie spotkałam z tym drugim.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    astras

    I tylko zastanawia o co te batalie w sprawie kradzenia przepisów. Czy ludzie zazdroszczą umiejętności wykonania i stad zachwyty, czy może zazdroszczą suchego przepisu. Jakoś nigdy się nie spotkałam z tym drugim.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    astras

    I tylko zastanawia o co te batalie w sprawie kradzenia przepisów. Czy ludzie zazdroszczą umiejętności wykonania i stad zachwyty, czy może zazdroszczą suchego przepisu. Jakoś nigdy się nie spotkałam z tym drugim.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    astras

    I tylko zastanawia o co te batalie w sprawie kradzenia przepisów. Czy ludzie zazdroszczą umiejętności wykonania i stad zachwyty, czy może zazdroszczą suchego przepisu. Jakoś nigdy się nie spotkałam z tym drugim.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    astras - nie rozumiem sensu twojej wypowiedzi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wygląda niesamowicie i z chęcią bym zjadła kawałeczek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda bajecznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pieknie wyglada to ciasteczko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !