Sposób przygotowania

Jajko rozbijamy i mieszamy z mąką i odrobiną soli. Ilość mąki musi być taka, aby ugniecione ciasto dało się ładnie rwać (jest to około 120 gram jednak ilość ta nie jest \"sztywna\"). Formujemy kluski i gotujemy w lekko osolonej wodzie bądź wywarze.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    a z czym te kluski bo są bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Te bezpośrednio użyłem do bogracza (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/107071/). Można też do zup, sosów itp.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    śmieszna nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a te scipetke to od szczypania? do zupy akuratne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    trzeba spytać by Węgra. Wujek google podpowiedział, że od słowa \"pinch\" czyli pewnie szczypanie :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajna nazwa
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wykorzystać przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis na proste, ale przepyszne kluseczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo fajne i proste kluski!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Muszę wypróbować ten przepis, bo zapowiada się smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !