Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kakaowa babka 2

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 szkl.
margaryna
10 dag
cukier puder
1 szkl.
jajko
3 szt.
mleko
1/2 szkl.
kakao
2 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
margaryna do smarowania formy
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowa babka 2

Miękką margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodawać po 1 jajku, a potem stopniowo mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz mleko. Ciasto wlać do babkowej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w temp. 150 stopni około 45 minut. Gdy ostygnie polukrować lub posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak