Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z brokułami i parówkami z sosem czosnkowym
Brokuł trzeba ugotować al dente na wodzie z odrobiną soli. Brokuł najlepiej później rozdrobnić, np. pałką
Parówki najlepiej długie i delikatne - cielęce lub drobiowe przekrojone wzdłuż.
Ser żółty najlepiej gouda starta.
Sos czosnkowy - najlepszy jest zrobiony z jogurtu naturalnego, odrobiny majonezu i Tzatziki - pikantny sos czosnkowy - 20g Prymat.
Sposób przyrządzenia:
Na połowie naleśnika ułożyć parówkę przeciętą na dwie części wzdłuż, w odległości kilku cm od siebie, między parówkami dużą łyżkę brokułów, posypać serem i polać sosem czosnkowym. Tę połówkę naleśnika przykryć drugą połówką, Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 stopni przez max 10 min.
Podawać na ciepło.
Smacznego ;-))