Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gotowana ryba z porem i cytryną

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rybr
1 kg
cebula
1 szt
marchewka
3 szt
pietruszka
1 szt
por (biała część)
3 szt
masło
2 g
cytryna
0.5 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana ryba z porem i cytryną

Z pokrojonej włoszczyzny i całych porów ugotować wywar w ok.2 litrach wody. Włożyć do niego wypatroszona i odfiletowana rybę. Wywar powinien przykryć rybę w całości. Gotować na wolnym ogniu ok 25 minut. Następnie wyjąć pory ułożyć na półmisku a na nich położyć rybę. Skropić cytryna i oprószyć pieprzem. Przed podaniem polać rozpuszczonym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 30.03.2011 10:12
pycha
KasiaK90 07.03.2011 00:21
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak