Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną piane. 4 żółtka utrzeć z 1 szklanka cukru, dodać 1,5 szklanki mąki i łyżeczką proszku do pieczenia. Margarynę rozpuścić i wlać do ciasta wraz z 2 łyżkami mleka. Białka dodać do ciasta i wymieszać. Wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną tarta bułką. Obrane jabłka zetrzeć na jarzynowej tarce i ułożyć na cieście, posypać je 2 łyżkami cukru oraz 2 łyżkami cynamonu. Piec w temp. 180 stopni- termoobieg około 30 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciasto mojego dzieciństwa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !