Sposób przygotowania

Bułki zamoczyć w mleku, odcisnąć. Grzyby ugotować w małej ilości wody, odcedzić, wystudzić. Zemleć w maszynce razem z odciśniętymi bułkami, Na maśle usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać do farszu, wbić 2 jajka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z masy formować małe, płaskie kotlety, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    mam sporo suszonych grzybów, więc warto byłoby wypróbować ten przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam suszone grzybki i w ogóle grzybki :) Ale takich kotlecików nie robiłam jeszcze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !