Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, 6 łyżek cukru pudru, proszek do pieczenia, żółtka- zagniatamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Pierwszą część ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do drugiej dodajemy kakao, zagniatamy i również ścieramy. Na kakaowym cieście kładziemy owoce. Białka ubijamy z 1 szklanka cukru i kisielem na sztywna masę i układamy na owocach. Na białko ścieramy ostatnią część ciasta. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Tym razem ciasto było skubane, a nie ścierane na tarce
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    owoce fajnie wygladaja pod tą bezową pierzynką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !