Sposób przygotowania

Śmietanę wymieszać z amoniakiem i odstawić do wyrośnięcia. Masło posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka i wyrośniętą śmietanę. zagnieść ciasto po czym rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Na środku każdego położyć łyżeczkę dżemu. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam takie cisteczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !