Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić, wypłukać i gotować w niewielkiej ilości wody przez około 35 minut. Cebulę obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na oleju. Ugotowane grzyby i podsmażoną cebulkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i dorzucić do zmielonych grzybów. Dodać jeszcze jajko, mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była zbyt rzadka, to należy dołożyć trochę bułki tartej. Później należy formować sznycelki, obtaczać w bułce tartej i piec na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !