Sposób przygotowania

Do rondelka wlać wodę i rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Podgrzać przygotowaną masę, aż uzyskamy jednolitą masę. Następnie masę trzeba zdjąć z ognia i dodać do niej roztrzepane jajko. Wszystko wymieszać i ponownie wstawić na mały ogień. Gotować do momentu,aż masa zgęstnieje. Następnie przygotowaną masę trzeba schłodzić. W międzyczasie śmietanę kremówkę ubić na sztywno wraz z dodatkiem cukru. Odłożyć 1 szklankę ubitej śmietany do dekoracji, a resztę ubitej śmietany połączyć ze schłodzoną masą czekoladową. Przygotowaną masę przelać do pucharków i wstawić ją do zamrażalnika na około 1-1,5 godziny. Po tym czasie deser wyjąć z zamrażalnika i ozdobić ubitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zjadła bym calutki deserek, mniamm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !